Çatışma Yönetimi

Eğitim Hakkında

Adı pek hoş değil ama varlığı tartışılmaz ve iş hayatında kaçınılmaz. Peki kaçınılmalı mı? Çatışmanın kişiler tarafından iyi yönetilmesi durumunda ve diğer duygusal zeka yetkinlikleri ile birlikte başarılı şekilde kullanılması halinde çatışma firmaya ve tabi kişilere fayda sağlayabilir.Bu eğitimde çatışmanın türlerini ve iş hayatında nasıl yönetileceğini görecek ve başarıyla bitirdikten sonra kendi iş performansına katkısı olması açısından çatışmaya farklı bir gözle bakabileceksiniz.

Eğitimi almak üzeresiniz,

onaylıyor musunuz?

Program

1. Hafta

Çatışma nedir? Çatışma yönetimi protokolü; Örnek olumlu /olumsuz

2. Hafta

Çatışmayı Yönetiyorum ; yeni paradigma ve Örnek Olumsuz/olumlu

3. Hafta

Çatışma Yönetimi ve Duygusal Zeka yetkinlikleri

4.Hafta

BİTİRME SINAVI:.

VAKA ÇALIŞMASI

BİTİRME ÖDEVİ

TAVSİYELER:

Yetişkinlerin bir yetkinliği öğrenmesi ve bunu davranış olarak hayata geçirmesini sağlamak amacıyla her yetkinlik gelişimi için bu eğitimler farklı uygulamaların harmanlanmasıyla oluşturmuştur.

Her bölümde sunulan 6-9 dakikalık videoları izleyerek konuya giriş yapacak, ardından verilen metinlerle bilgileri pekiştirebileceksiniz. Testler aracılığı ile bilgilerinizi denetleme olanağı bulacaksınız. Ayrıca verilen bireysel gelişim ödevi ile konuya özgü adımları kendi hayatınızdan örneklerle özelleştirerek içselleştirmeniz sağlanacak. Tartışma forumları aracılığı ile aynı eğitimi alan kişilerle düşüncelerinizi paylaşmak ve farklı fikirleri okuyarak farklı içgörüler elde etmeniz sağlanacaktır.

Son haftada ise tüm konuları içeren bir test daha yaparak bilgileri tekrar etmiş olacaksınız. Ayrıca verilen vaka çalışmasını yapacak diğer kişilerin vaka çalışmalarını analiz ederek değerlendirecek ve konu hakkında kapsamlı düşünme ve fikir edinme olanağına sahip olacaksınız. Burada anılan tüm adımlar öğrenilen yetkinliği uygulamanız için size bir fırsat gösterecektir. Bitirme ödevi ise bu yetkinliği görünür ve kalıcı kılmak üzere, kendinize verdiğiniz bir taahhüt belgesi olarak kaydedilecektir.

Her bölümde okuma (kitap, makale) ve film (Sinema filmi, konferanslar) izleme tavsiyeleri göreceksiniz. Bu ilave kaynaklar konu hakkında gelişmenize katkıda bulunacak ve daha derin bilgi edinmenizin yollarını açacaktır.

Eğitimi almak üzeresiniz,

onaylıyor musunuz?